Ontroering

Graag wil ik zeggen dat ik met grote ontroering en respect uw boek over Nienke gelezen heb. Mijn man kwam vorige week terug van een afspraak met een bekende van vroeger en gaf aan dat hij gehoord had dat u een boek over Nienke geschreven had; we hebben het direct besteld. Raymond heeft vaak over Nienke gesproken, ze heeft veel indruk op hem gemaakt. Ze hebben 2 jaar samengewoond in Maastricht. Hij vond haar een een bijzonder, mooi, intelligent, humoristisch, apart en soms ook moeilijk meisje. Na haar zijn er nog een paar relaties geweest, maar Nienke is toch wel een bijzonder verhaal, ze hebben blijkbaar veel samen meegemaakt. Ook heeft hij me verteld dat hij destijds gehoord had dat ze zo ziek was, en niet goed wist hoe daarop te reageren.

Hij heeft het boek nog niet gelezen, vindt het nog wat lastig, denk ik, de foto was ook confronterend. Het boek lezende, herkende ik veel van de persoonlijkheid van Nienke zoals getypereerd door Raymond. Maar wat me speciaal is bijgebleven is haar ongelofelijk sterk karakter en doorzettingsvermogen, heel bijzonder. In dat kader past ook de opmerking: de appel van niet ver van de boom. Want de manier waarop u met alle tegenslagen omgaat is ook zeer sterk te noemen.
Ik wil u dan ook complimenteren met het boek, dit is een prachtige liefdesuiting aan uw dochter. Ik wens u na al dit leed, heel veel geluk en gezondheid met uzelf en Marieke en uw kleinkinderen.

This entry was posted in Reacties. Bookmark the permalink.